foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Miten auton ruostumista voi estää - Toyota Prius Testi vm 2006

HUOM: Älä tee samoilla aineilla, jos et tiedä miten niitä käsitellään. mm pellavaöljy on erittäin syttyvää aineitta.Tämän testin tarkoitus ei ole antaa neuvoja tee-itsemiehille, vaan testata ruosteenestoa jo syntyviin ruostealueisiin.

Heinäkuu 2018: Testaamme käytännössä miten jo pahasti ruostunutta autoa voi ennaltaehkäistä ruostumasta lisää. Testiautomme on vuoden 2006 Toyota Prius hybridi (Eli sähkö/bensiinimoottorinen auto), joka päällisin puolin on pitänyt pintansa ja on siistissä kunnossa päältä. (kuvassa oleva auto kuvituskuva).

Tutkittuamme auton, huomaa heti ettei autoon milloinkaan ole tehty jälkeenpäin minkäänlaista ruostesuojausta. Tavaratilan pohja on erittäin ruosteinen, todennäköisesti vuoden päästä katsastusmies olisi löytänyt siitä reiän.

Priuksessa osa pohjasta on pelkän maalin varassa, osa tehtaan kumimassaa.

Suojaamme auton pellavatervalla, käyttäen paineilmaruiskua. Ko. ainetta ei käytetä niihin osiin, jossa tehtaan massat ovat ehjät ja joissa ei ole ruostetta. Käytämme suojaukseen Pellavaöljyä 40%, tervaa 60%. Auton oikeanpuoleisen tavaratilan suojaamme testimielessä pelkällä tervalla.

Tervaamisen jälkeen: Tervaamisen hauskuus on kaukana normaalista massauksesta(joka sekään ei ole hauskaa), mutta normaalia ruiskumassaa ei saa milloinkaan vetää ruosteen päälle. Se vain lisäisi ruostumista.

Tervaaminen on sottaista puuhaa. Se valuu helposti ja koska se on juoksevaa ainetta, pitää olla hyvin tarkka ettei sitä mene jarrulevyille tai maalipinnoille. Puhdistaminen tästä mössöstä esim. maalipinnoilta on aikaa vievää puuhaa. Hallin lattia on hyvä suojata, niin säästyy puhdistustöiltä, koska terva valuu ja valuu…..

Pitää muistaa että sisätiloissa jos tämän tekee, niin katku on kova ja autoon jää joksikin aikaa tervan tuoksu.

Elokuu 2018: Tervan haju väheni kahdessa viikossa ja hävisi kokonaan kuukaudessa.

Huhtikuu 2019: Pikainen katsaus auton pohjaan. Näyttää siistiltä, pintapölyssä. Ei ruosteita tai ruostuneita kohtia näkyvissä..

Marraskuu 2019

Alla näet miten suojaus on kestänyt runsaassa vuodessa. Osa suojauksista on kadonnut ja vaatii näin ollen mahd. nopeasti uusintaa. Mutta ruoste ei ole lisääntynyt lähtökohdasta, joten suojaus näin ollen on kannattanut. Tosin jo tiedossa oli että tämä on vuosittain uusittava suojaus.

Osassa pohjaa suojaus on kestänyt paremmin. Kuvissa Toyotan muovisuojat pohjassa, jota ei irroitettu kuvausta varten.

 

 

 

 

Kesäkuu 2020

Auton pohja on päässyt ruostumaan kaikilta niiltä osin melkoisesti, jossa ei ole ollut kunnon kerrosta Terva/pellavaöljyä. Edellisistä kuvista näkyvä kohta jossa oli ”pinta lähdössä”, lähti pintakerrosta pois, ruostetta, tervakerrosta.... Pelti kuitenkin vielä OK, ei mennyt läpi rengasraudalla ”hakatessa”.

Lopetimme testin siihen että keräsimme pohjasta irtoruosteet pois ja ruiskutimme pohjaan Dinitrol ML kotelosuojaa ja sen päälle Dintitrol 4941/CAR-alusalustasuojan.   Ideana on sama kuin terva/pellavaöljyllä, että pohja olisi koko aika kosteana öljystä, jotta ruoste on pysäytetty. Alimpana kuva kun auto Suojattu Dinitrol-käsittelyllä kriittisimmistä paikoista.

Päätämme testimme tähän.

 

Loppuyhteenveto

Mikäli käytätte terva/pellavaöljyseosta, se todellakin pitää tehdä vähintään joka vuosi, jotta saavutetaan se tulos että ruoste pysähtyy. Mieluiten tämä suojaus pitäisi tehdä kaksi kertaa vuodessa.  Lisäksi kaikki irtoruoste on otettava pois mahdollisimman tarkkaan. Nykyaikaisiakin vastineita on. Esimerkiksi Dinitrol ML-kotelosuoja-aine ja sen päälle laitettava Dinitrol 4941-massan tarkoitus on periaatteessa sama kuin pellavaöljy/tervalla. Se on myös vähemmän sottaavaa.